Eredeti cím

Addition

Szerző

MICHEL Clément

Műfaj

vígjáték

Nyelv

francia

Szereplők

férfi - 3; 

Szinopszis

Az erkölcsös agglegény, a nős szoknyavadász és a példás családapa, negyvenes cimborák, csapnak együtt egy görbe hétvégét. Az esti közös vacsorát követően, másnap reggel Axel – „a csődör” –, megkéri barátait, hogy fizessék neki vissza a fogyasztásukat, mert az mégsem járja, hogy ő állja az 500 eurós cehhet.

Antoine, a tisztes férj, bár furcsállja a felvetést, nem ellenkezik, Jules viszont nem tér napirendre a dolog felett, ez még az egyébiránt rettenetesen arrogáns Axel-től is váratlan és méltatlan javaslat. És bizony lesz még bőven csodálkozni való ezen a napon, amikor a barátok egy-egy laza ping-pong menet közben számba veszik eddigi kudarcaikat, tévedéseiket, szeretőiket és gyakran elhangzik a kérdés, hogy „Tulajdonképp, ti mégis mit gondoltok rólam? A válasz pedig valahogy mindig úgy kezdődik, hogy „Csupa jót. De…

Mert, hát ez a jó a barátságban, hogy következmények nélkül elmondhatjuk egymásnak a véleményünket és talán még a szexi pincérnő telefonszámát is megkaphatjuk, ha már akad a társaságban valaki, akinek sikerült megszereznie.

Minden jog fenntartva! © 2010, HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség ◦ design: Art Paletta Kft.www.ezcms.hu