Kezdő oldal » Ajánlatok » Színpadi művek » Half an Acre of Lace

Eredeti cím

Half an Acre of Lace

Szerző

FENYVESI Charles

Műfaj

Történelmi családregény

Nyelv

angol

Szereplők

férfi - 5; nő - 4; 

Szinopszis

A gyönyörű és tehetséges Elza a legidősebb volt hét gyermek közül, és ugyanolyan jámbor zsidó, mint haszid földbirtokos szülei. Életében csak egyszer volt szerelmes, de miután hozzáment a férfihoz, akit szeretett, az egyhetes nászutat követően be is adta a válópert. Két évtizeden át azonban – titokban – továbbra is találkozgatott hedonista ex-férjével, évente egy vagy két alkalommal. Csupa titok volt ez a nő, és arról fantáziált, hogy rejtett írásokat hímez a csodálatosan szép csipkék mintájába, amikből rengeteget készített.

Jóllehet, édesanyja és testvérei nem tudtak titkos randevúiról, mégis hittek abban, hogy Elza végül hajlandó lesz visszatérni volt férjéhez, aki mindvégig udvarolt neki. Végül valóban újra egymásra találnak – méghozzá az Auschwitzba tartó vonaton, ahol aztán ugyanabban a gázkamrában veszítik el életüket. Azonban Elza, amikor már elveszett lélekként kóborol az üres világban, ismét elutasítja szerelme esdeklését, hogy térjen vissza a földre és kezdjen új életet azzal a férfival, akit még mindig szeret.

A darab beszámol a család életének egy egész évszázadáról, a Messiásba vetett hitükről, az apa halála utáni csődbemenetelről, és a legidősebb fiú hazatértéről, akit ateista élete ellenére ortodox rítus szerint temetnek el a családi temetőben, elődeik falujában.

Minden jog fenntartva! © 2010, HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség ◦ design: Art Paletta Kft.www.ezcms.hu