Kezdő oldal » Ajánlatok » Színpadi művek » „LES CHAUSETTES” – Opus 124

Eredeti cím

„LES CHAUSETTES” – Opus 124

Szerző

COLAS Daniel

Műfaj

vígjáték

Nyelv

francia
A magyar fordítás az ügynökségnél elérhető

Fordító

GÁLDI Éva

Szereplők

férfi - 2; 

Szinopszis

Bremont és Verdier, a 2 idős, a közönség által már-már elfeledett színész csak hírből ismeri egymást, pályájuk során először játszanak együtt. Ám hamar kiderül, hogy a közös munka nem lesz zökkenőmentes, annyira eltérően látják a világot, az életet, és a készülő előadást is.
Bár borzasztóan idegesítő, ha a kolléga lyukas zoknit hord, az nem különben, ha parókát visel. Mosogatáskor hideg vízben öblíteni egyenesen förtelmes, ám mindez jelentéktelenné válik, ha kiderül, hogy egyiket épp elhagyta a felesége, a másiké pedig évekkel ezelőtt meghalt, a gyerekeit pedig azóta nem látta. Lehet-e vajon Rimbaud-t bohócjelmezben, bohócorral parókában szavalni? És megérkezik-e valaha a producer, hogy megnézze a darabot, mely a visszatérést jelenthetné a két színész számára. Ahogy a darab alakul a próbák során, úgy fejlődik a két ember kapcsolata is, lassan megismerik egymást, és megtanulják értékelni, sőt szeretni is a másikat. Szívet melengető édes-bús komédia, hegedűvel és brácsával, toleranciáról, barátságról.
A francia ősbemutató érdekessége, hogy a két színész, Michel Galabru (Bremont) és Gérard Desarthe (Verdier) sem játszott még együtt korábban. Michel Galabru, vérbeli komikus, színpadon és filmen egyaránt (játszott többek között Louis de Funes oldalán a Csendőr-filmekben, a közelmúltban pedig az Asterix és Obelix-ben). Gérard Desarthe-ot (1945-) pedig a közönség inkább klasszikus drámai szerepeiről ismeri. Michel Galabru, Bremont megformálásáért 2008-ban elnyerte a legjobb férfi főszereplőnek járó Moliere-díjat.

Minden jog fenntartva! © 2010, HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség ◦ design: Art Paletta Kft.www.ezcms.hu