QUILTER Peter

MR. ÉS MRS.

Romantikus vígjáték 5 részben

Öt jelenet, ötször két karakter, mind-mind más, de összeköti őket a romantika, a boldogság keresése, a döntő pillanatokban való tétovázás, és az alkohol. Mind az öt jelenetet ugyanaz a két színész játssza, és végig színpadon vannak, még a jelenetek közti átöltözés is a színpad szélén, áttetsző paravánok mögött történik, népszerű duett-számokkal aláfestve.

Duets I – Wendy és Jon társkereső hirdetés útján ismerkednek meg; első találkozásuk ügyetlen, feszengős hangulata lassacskán oldódik, ahogy a szereplők tétova lépéseket tesznek az imponálási kényszertől az őszinteség felé.

Duets II – Barrie, az üzletember, és személyi titkárnője, a magányos Janet a munka okán szinte minden idejüket együtt töltik, mintha csak egy pár lennének – amit Jane még el is tudna képzelni, habár jól tudja: Barrie meleg…

Duets III – Középkorú amerikai színészházaspár. Diana már egy ideje nem játszik, nyomasztja az öregedés a plasztikázott szépségek között. Egyetlen vigasza, hogy William mindig mellette van – aki azonban még mindig keresett színész, és szívesen elvállalná a féléves turnét, amit épp felajánlottak neki.

Duets IV – Bobby és Shelley még azelőtt fizettek be egy spanyolországi nyaralásra, hogy úgy döntöttek volna, elválnak. A foglalást lemondani már késő, így a pénzük elúszik – hacsak nem utaznak el mégis.

Duets V – Az utolsó duett egy testvérpárról szól: a harmadik esküvője előtt álló Angelára már vár a násznép, őt azonban elfogja a kétség. Ráadásul sorra jönnek a rossz ómenek: menyasszonyi ruháját leönti kávéval, összetör egy tükröt, sőt még az eső is elered. Bátyja Toby próbál belé lelket önteni ezekben a nehéz percekben.

cím

MR. ÉS MRS.

eredeti cím

Duets

szerző

QUILTER Peter

eredeti nyelv

angol

szereplők száma

férfi: 1
nő: 1

bemutató

2011. 09. 30., Budapesti Kamaraszínház