MELQUIOT Fabrice

Lisbeths

dráma

A nő berobbant az életébe akkor, amikor a férfi már nem számított semmire. Lisbeth hirtelen megjelent, és 6 hónapnyi boldogság után úgy döntenek Pietr-rel, hogy gyereket vállalnak: La Rochelle-ben, az óceán partján egy hotelszobában átszeretkeznek egy éjszakát. Lisbeth előbb útnak indul La Rochelle-be, és Pietr-et az állomáson várja. A párizsi vonat beérkezik, a férfi leszáll és meglátja a nőt. Csend. Látja a nőt, aki jön felé, csupa mosoly, csupa ragyogás. De ő nem Lisbeth, ez egy másik Lisbeth.

A darab a pár megismerkedésének, és hathónapnyi boldogságának története, egy XXI. századi férfi és nő egymásra találása, majd eltávolodása. Mikor és miért történik meg, hogy egy szempillantás alatt másnak látjuk azt, akit szerettünk, akiről azt hisszük ismertük, hogyan és mitől futnak zátonyra a mai férfi-nő kapcsolatok?

A darab szerkezete folyamatosan változik, párbeszédből, hol két párhuzamos monológba, hol narrációba csap át, a szövegnek különös lüktetést, a rendezőnek pedig igen sok szabadságot adva.

eredeti cím

Lisbeths

szerző

MELQUIOT Fabrice

eredeti nyelv

francia

Francia nyelvű szövegkönyv az ügynökségtől kölcsönözhető

szereplők száma

nő: 2
férfi: 1